top of page

Správa z exkurzie III.A HA

Ahojte všetci,

chcel by som sa s vami podeliť o zážitky z našej exkurzie, ktorú sme absolvovali minulý týždeň. Navštívili sme Dudince a Banskú Štiavnicu a musím povedať, že to bol skvelý deň napriek tomu, že počasie nám trochu neprialo.

 

V Dudinciach sme mali možnosť prezrieť si wellness hotel Hviezda*** a dozvedieť sa viac o hotelierstve a gastronómii. O profesionálny sprievod celým objektom sa postarala hlavná manažérka hotela, Katarína Gubová - za čo jej patrí mimoriadne poďakovanie. Chceli sme ísť aj na turistiku do Tesárskej rokliny, ale dážď nám to bohužiaľ nedovolil. Myslím si však, že toto miesto stojí za návštevu, keďže je to nádherná príroda a okolité scenérie sú úžasné. Čo je ešte super, v blízkosti Tesárskej rokliny sú aj iné zaujímavé miesta ako napríklad hrad Čabraď alebo rímskokatolícky kostol svätého Martina v Bzovíku.

 


V Banskej Štiavnici sme navštívili Múzeum baníctva Kammerhof a prešli sme si aj pamiatky mesta. Samozrejme, nezabudli sme ani na miestnu gastronómiu, ktorá bola vynikajúca.

 


Na konci dňa sme si ešte urobili zábavný kvíz v autobuse so skvelými odmenami pre víťazov.

 

Celkovo povedané, exkurzia bola super aj napriek počasiu. Teším sa na ďalšie podobné zážitky a chcem sa poďakovať našim skvelým učiteľkám, pani Šubovej a pani Baruszovej, za ich vedenie, organizáciu a fotodokumentáciu.

 Za 3.A HA informoval Branislav Nemčovič

28.04.2024



146 views

Related Posts

See All
bottom of page