top of page

Celoštátne kolo Olympiády vo francúzskom jazyku

Úspešní riešitelia zo Slančíkova

V dňoch 31.3. a 1.4.2022 sa konal 31.ročník celoštátneho kola Olympiády vo francúzskom jazyku, ktorého sa zúčastnilo šesť našich žiakov v dvoch kategóriách (1C a 2C). Celoštátne kolo súťaže prebiehalo online formou pod záštitou Emmanuela Samsona, riaditeľa Regionálneho centra frankofónie pre východnú a strednú Európu Medzinárodnej organizácie pre frankofóniu.


Žiačky Kvarty B - Hana Kopáčová, Emma Kuklová a Clara Lužáková sa po úspešnom krajskom kole prebojovali aj do celoštátnej súťaže v kategórii 1C, v ktorej si najlepšie počínala, Clara Lužáková, ktorá si vybojovala 10.miesto s počtom bodov 74. Hana Kopáčová sa umiestnila na 12. mieste a Emme Kuklovej patrí 14.miesto.


V najpočetnejšej kategórii 2C súťažili žiaci Oktávy B – Alex Bečica, Lenka Križanová a Alena Lenďáková, v ktorej si najlepší výsledok vybojovala Lenka Križanová, ktorá sa umiestnila na 15.mieste s počtom bodov 72,5. Víťazka krajského kola Alena Lenďáková skončila na 17. mieste a Alex Bečica obsadil 19.miesto v celoštátnej konkurencii.

Slávnostné vyhodnotenie celoštátneho kola sa po uvoľnení protipandemických opatrení konalo priamo v Slovenskom inštitúte mládeže IUVENTA 22.4.2022, kde si všetci naši šiesti úspešní riešitelia prevzali diplomy a ocenenia.



V Nitre, dňa 25.4.2022 Mgr. Linda Adlerová



146 views

Related Posts

See All
bottom of page