top of page

ME kadetiek v Čiernej Hore

Naša volejbalová reprezentácia kadetiek U17 (2004 a ml.) už vo štvrtok odštartuje svoju púť na majstrovstvách Európy tejto kategórie v čiernohorskej Podgorici (1. - 9. októbra 2020). Slovenská výprava pricestovala do dejiska šampionátu v utorok popoludní a hneď po príchode zamierila na prvý tréning do haly v komplexe Verde, kde naše dievčatá odohrajú päť zápasov I. skupiny.


Počas úvodných troch hracích dní ME budú zverenky trénera Mareka Maličkého postupne čeliť domácim Čiernohorkám (štvrtok, 20.00), Taliankam (piatok, 17.30) a Bulharkám (sobota, 17.30). Po dni voľna nastúpia v pondelok proti Turecku (15.00) a v utorok proti Slovinsku (15.00).


"Družstvo sme vyskladali z hráčok, ktoré v príprave preukázali aktuálne najlepšiu formu. Našou najsilnejšou stránkou je vynikajúci kolektív a tiež bojovnosť a nezlomnosť aj v krízových situáciách. Dokázali sme sa už veľakrát dostať z rôznych ťažkých momentov a dotiahnuť zápasy do víťazného konca," podotkol Maličký.


Pre Slovensko to bude piata účasť na ME kadetiek, prvá po deviatich rokoch. Premiéru absolvovali Slovenky na ME 1995 v Barcelone (3. miesto), nasledovali šampionáty v roku 1997 v Púchove (7.), 2009 v Rotterdame (4.) a 2011 v Ankare (6.).


Nominácia kadetiek SR "17" na ME 2020 v čiernohorskej Podgorici (1. - 9. októbra):


nahrávačky: Simona Slivková (SŠŠ Nitra), Ema Štermenská (ŠŠK Bilíkova Bratislava)


smečiarky: Alexandra Fričová (Slávia UK Bratislava), Deána Valentová (VK Spišská Nová Ves/SŠŠ Nitra), Tamara Hrušecká (ŠŠK Bilíkova Bratislava), Klára Jozeková (SŠŠ Nitra)


blokárky: Nina Boledovičová (ŠŠK Bilíkova Bratislava), Kristína Kartíková (ŠŠ Nitra), Patrícia Čilijaková (ŠŠK Bilíkova Bratislava)


univerzálky: Radka Hašková (Slávia UK Bratislava), Marína Siládiová (TJ Slávia TU Zvolen/SŠŠ Nitra)


libero: Zuzana Justhová (VK Junior 2012 Poprad/ŠŠ Nitra)


Realizačný tím:

Tréner: Marek Maličký, asistentka trénera: Nina Babjáková, manažér tímu: Slavomír Huba, fyzioterapeutka: Daniela Chymičová, štatistik: Samuel Rosinský




59 views

Related Posts

See All
bottom of page