top of page

Odborná exkurzia IV.A SPŠP

Maturanti zo IV.A SPŠP sa na začiatku novembra zúčastnili odbornej exkurzie, ktorá bola zameraná na prehliadky potravinárskych podnikov a gastronomického zariadenia.

Ako prvý podnik žiaci navštívili Topoľčianske pekárne a cukrárne TOPEC, kde sa oboznámili s výrobou pekárskych výrobkov ako je chlieb, jemné i bežné pečivo, ale i ostatných pekárskych výrobkov. V cukrárskej výrobni sme videli prípravu napr. punčových rezov či kávových zŕn. Ktoré operácie je potrebné urobiť pri výrobe napr. kolienok či vrtuliek, sme spoznali v cestovinárni. O výbornej kvalite vyrábaných pekárskych a cukrárskych produktov sa žiaci presvedčili ich degustáciou.

Následne sme pokračovali do vinárskych závodov Chateau Topoľčianky, kde žiaci videli priestory i zariadenia spojené s výrobou vína. Počas odborného výkladu získali informácie o prírodných, šumivých, ľadových či slamových vínach. Zároveň sme si prezreli i vínne pivnice, kde víno nielen zreje, ale sa aj archivuje.

Na záver exkurzie si žiaci prehliadli 1. diaľničnú reštauráciu McDonald´s na území Slovenska. Manažéri prevádzky žiakom priblížili, čo všetko sa skrýva za pestrou ponukou jedál, nápojov či dezertov, ktoré sa tešia veľkej obľube u verejnosti. Kvalitné suroviny, dodržiavanie systému HACCP, správne výrobné postupy, príjemný a ochotný personál sú piliermi tejto prevádzky.


159 views

Related Posts

See All
bottom of page