top of page

Jubilejná oslava školy

Spojená škola sa na 25. október 2023 pripravovala niekoľko mesiacov. Táto streda sa niesla v znamení veľkolepej oslavy výročí dvoch organizačných zložiek školy.

60. výročie založenia Strednej priemyselnej školy potravinárskej a 25. výročie založenia Strednej športovej školy prišli do spoločenskej haly s bývalými a súčasnými zamestnancami Spojenej školy osláviť delegácie z NSK, Mestského úradu, UKF a SPU, no nechýbali ani sponzori a tréneri. Vo vkusne vyzdobenej sále čakala na takmer 250 hostí príjemná atmosféra, pohostenie a starostlivo pripravený úvodný program.

Slávnostnú chvíľu zvýraznila vo svojom príhovore riaditeľka školy PaedDr. Bibiána Fitalová, míľniky z histórie oboch inštitúcií vymenoval Mgr. Jaroslav Maček, predošlý dlhodobo pôsobiaci riaditeľ školy. S blahoprajnými príhovormi pokračovali Marek Hattas, primátor mesta Nitra a RNDr. Štefan Balla, PhD. vedúci odboru školstva, mládeže a športu NSK.

Nastal čas pozrieť sa späť na vznik a úspechy našej školy. Výnimočnú prezentáciu pripravili traja skvelí študenti V.C HA Hana Filipová, Viktória Lebocz a Andrej Rothbauer. Hodiny ich kreatívnej práce a úsilia boli odmenené veľkým potleskom všetkých prítomných.

Tak sme si trochu zaspomínali. Nechýbali verše, hudba, tanec. Sprievodné slovo k programu zabezpečili moderátori Nela Kupcová (III.F GYM) a René Laky (IV.A SPŠP). Odznela aj krásna francúzska balada v podaní Clary Lužákovej (Sexta B GYM). Počuli sme aj slová vďaky učiteľom, tiež pieseň o ľudskosti v nežnom podaní Rebeky Kakašovej (IV.A SPŠP). Živý klavírny sprievod talentovanej Želmíry Dupanovej (II.B HA) dotváral celkovú slávnostnú atmosféru v sále.

V rámci kultúrneho programu sme na parkete videli pôvabné predstavenie moderných gymnastiek ŠK ŠOG Nitra, dychberúcu zostavu vo fitness nám predviedla Nicol Ležáková (III.A SŠŠ). Naše oslávenkyne prišli svojím dynamickým číslom pozdraviť aj absolventi HA Kristína Baloghová a Peter Funfálek, tréneri a tanečníci z N Dance Company Nitra. Program bol zakončený oceňovaním výnimočných zamestnancov a prípitkom, ktorý predniesla naša pani riaditeľka. Prišiel čas na zábavu, dobré jedlo, lahodné nápoje a príjemnú spoločnosť. Predsa bolo čo oslavovať!

Fotografie: Bc. Marián Hrozenský

222 views

Related Posts

See All
bottom of page