top of page

EYOF – Erzurum 2017

Európsky olympijský festival mládeže (EYOF) sa bude konať v Erzurume/Turecko/ od 11. do 18. februára 2017. Slovenský krasokorčuliarsky zväz - nominoval ako jediného chlapca na EYOF zo Slovenska - žiaka našej školy, Simona Fukasa. Výber nebol jednoduchý, ale Simon splnil náročné nominačné kritéria pre EYOF a bol nominovaný na toto významné podujatie.


Simon sa predstaví v krátkom progame s jazdou na hudbu z filmu – Spievanie v daždi - v peknom štylizovanom kostýme. Voľnú jazdu predvedie na hudobné motívy z čiernobieleho filmu - Artist.

Plánuje zaradiť dvojitého axla a dva trojité skoky. Trénuje pod vedením trénerky p. Zuzany Drnzíkovej – trénerky ŠG Nitra a trénerky p. Moniky Škorničkovej, ktorá ho trénuje v Českej republike, kde je Simon na hosťovaní.


Všetci veríme, že na súťaži EYOF siahne na dno svojich síl a natrénovaných zručností a bude dôstojne reprezentovať svoju školu, klub a hlavne naše Slovensko na významnom medzinárodnom podujatí.


Na EYOF je registrovanách 481 chlapcov, 326 dievčat a 491 členov sprievodu z 39 európskych krajín. Spolu sa tak na mládežníckom podujatí v Turecku zúčastní viac než 1300 účastníkov. Bývať budú v dedine športovcov, ktorá má až 2000 lôžok. Zo Slovenska pocestuje do Erzurumu 40 športovcov.


Súťažiť budú v bežeckom a zjazdovom lyžovaní, snoubordingu, skokoch na lyžiach, biatlone, krasokorčuľovaní, šortreku a zastúpenie budeme mať aj v ľadovom hokeji. Definitívne zloženie výpravy schválil výkonný výbor Slovenského olympijského výboru (SOV).


Organizátori všetkých uistili, že EYOF v Erzurume bude bezpečným podujatím. Počas súťažných dní bude na bezpečnosť dohliadať 3500 policajtov a 200 najatých SBS pracovníkov. Na letiskách v Istanbule a Erzurume budú takisto zriadené mimoriadne bezpečnostné opatrenia.


EYOF – Erzurum 2017
EYOF – Erzurum 2017

7 views

Related Posts

See All
bottom of page