top of page

Atelier théâtre – Divadelný ateliér

Atelier théâtre – Divadelný ateliér, 21.4.2022


Vo štvrtok 21.4.2022 sa študenti bilingválnej sekcie zúčastnili zaujímavého podujatia. Na pôde našej školy sme privítali Guillauma a Aurélie, francúzskych hercov z THEATRAbratislava, ktorá organizuje divadelné workshopy pre študentov so zameraním na prehĺbenie komunikačných a vyjadrovacích kompetencií vo francúzskom jazyku. Ciele aktivít sú posilnenie sebadôvery, ľahšie hovoriť na verejnosti, spontánnosť prejavu a súdržnosť skupiny. Guillaume a Aurélie viedli dva divadelné ateliéry v triedach I.F a II.F a podľa slov študentov to bolo veľmi zábavné a zaujímavé.


Spätná väzba od žiakov:

Nela Kupcová, I.F - Dnes sa študenti z triedy I.F zúčastnili francúzskeho divadelného ateliéru. Dobre sa zabavili a niečo nové sa aj naučili. Hrali rôzne hry zamerané na prácu s intonáciou, gestami a priestorovou orientáciou, spolu s Guillaumom a p. prof. Natáliou Lužákovou. Naučili sa aj nové slová, ako lepšie pracovať s textom, alebo ako zrýchliť svoje reflexy.


Tamara Rákoczyová, II.F - bolo to veľmi zaujímavé. Prišla medzi nás Aurélie a robili sme spolu aj s p. prof. Irynou Nocquet rôzne aktivity. Najskôr sme hovorili svoje mená, spravili k tomu nejaký pohyb a navzájom sme sa opakovali. Potom sme sa prechádzali po triede a vždy nám povedala, aký pohyb máme urobiť. Ukončili sme to tým, že nám rozdala papieriky, na ktorých boli časti básne Liberté. Všetci sme sa museli naučiť svoju časť a predviesť ostatným s pridaním rôznych emócií a hraním takého malého divadla. Celé to bolo založené na tom, ako vieme zahrať rôzne situácie, emócie. Naozaj sme si to všetci užili podľa mňa.






62 views

Related Posts

See All
bottom of page