top of page

Úspešný víkend nitrianskych gymnastiek

Posledný augustový víkend bol top víkendom nielen pre nitriansku, ale aj svetovú modernú gymnastiku. V jednom čase sa konala Svetová letná univerziáda na Taiwane, Majstrovstvá sveta v modernej gymnastike v talianskom Pesare, a aj prestížna FIG súťaž Grazia Fair Cup v Budapešti.

Študentka športového gymnázia Alexandra Čechová ako jediná moderná gymnastka reprezentovala Slovensko na Majstrovstvách sveta 2017 v Pesare v kategórii senioriek. Saške sa najlepšie vydarila zostava s kužeľmi a loptou.


Xénia Kilianová, naša bývalá žiačka a členka ŠK ŠOG, reprezentovala Slovensko v Taipei na letnej univerziáde mimoriadne úspešne. Spomedzi 38 gymnastiek z 22 krajín v kategórii senioriek si celkovo vybojovala skvelé 15.miesto. V jednotlivých náčiniach sa jej najlepšie darilo so stuhou, s ktorou obsadila 12.miesto.

"Obruč s loptou som zacvičila celkom uspokojivo, aj keď to nebol môj životný výkon, no s kužeľmi som nebola spokojná. Stuha sa mi podarila najlepšie. Čo sa týka organizácie súťaže, bol to silný zážitok. Neprekvapilo ma silné zastúpenie Rusiek, Ukrajiniek, Bielorusiek, pretože tie sa zúčastňujú každej jednej veľkej súťaže a v gymnastike dominujú. Konkurencia teda bola veľká. Nadruhej strane, nečakala som, že aj Taiwanky majú pomerne silnú zostavu gymnastiek. Sú to dievčatá, ktoré na bežných svetových súťažiach nestretávate", písala Xénia priamo z Taipei.


Juniorka Natália Majzlíková a staršia žiačka Lianka Vilčeková vycestovali spoločne s ďalšími gymnastkami ŠK ŠOG cez víkend 26.-27.8.2017 do Budapešti na Grazia Fair Cup, kde súťažili v programe B v šiestich kategóriách a priniesli spolu päť medailí (4-1-1). Natálka získala 1.miesto so stuhou a loptou, Lianka 2.miesto s kužeľmi a loptou. Najväčším lákadlom pre dievčatá boli čestní hostia súťaže - gymnastické legendy Ruska Evgenia Kanaeva (víťazka olympijských hier 2008 a 2012, 17-násobná víťazka svetových pohárov a 13-násobná víťazka európskych pohárov), a Ruska Rita Mamun (zlatá z OH 2016 v Riu, majsterka sveta 2016 z Baku a držiteľka rekordu za najvyššiu dosiahnutú známku v individuálnej zostave s náčiním). V programe A súťažila aj ďalšia olympionička a niekoľkonásobná majsterka Ruska Alexandra Soldatova, ktorá získala suverénne 1.miesto v kategórii senioriek.




4 views

Related Posts

See All
bottom of page