top of page

Viktória Forster - Atlét roka 2023

Hlavnú kategóriu ankety Atlét roka 2023 vyhrala Viktória Forster, členka Športového klubu pri športovom osemročnom gymnáziu Nitra

Zverenka Kataríny Adlerovej nazbierala v hlasovaní 15 novinárov, 17 atletických odborníkov (tréneri, funkcionári) a zástupcov 43 klubov 664 bodov, o 22 viac ako trojnásobný víťaz ankety Ján Volko.

Dvadsaťjedenročná Viktória Forster zaujala v roku 2023 najmä zlatom na 100 m prekážok na Svetovej univerziáde v čínskom Čcheng-tu, kde vo finále splnila i mimoriadne prísny limit na OH 2024 v Paríži. Jej čas znamenal aj tretie zlepšenie slovenského rekordu v letnej sezóne. Odchovankyňa atletiky v Brezne zaujala i zrýchlením sa na hladkej stovke, keď na júlovom mítingu P-T-, v Banskej Bystrici časom 11,26 prekonala 55-ročný slovenský rekord Evy Gleskovej (11,29) z OH 1968 v México City! Na stovke si na Svetovej univerziáde vybojovala striebro.


Cenu pre najlepšieho trénera kategórie dospelých získala trénerka ŠK ŠOG Nitra Katarína Adlerová, ktorá okrem Forster vedie aj Danielu Ledeckú (ôsmu v tejto ankete).

Blahoželáme!
85 views

Related Posts

See All
bottom of page