top of page

Naši odchovanci bojujú o miestenku v kádri na MS

Tréner Craig Ramsay zaradil do tímu veľa odchovancov nitrianskeho hokeja a našej školy. V zápasoch sa blysli iba čerstvo 17-ročný Šimon Nemec, aj náš mladí absolvent Adam Kollár a navyše náš bývalý žiak Daniil Fominych.


Okrem týchto mladíkov sú v do prípravy sú zapojení aj naši starší absolventi – Brankár Braňo Konrád (HC Olomouc) a Michal Krištof z fínskeho Kärpät Oulu, ktorý už môže svoje skúsenosti rozdávať mladším spoluhráčom.


Skvelé bolo vidieť Kollára miešať puk, Fominycha zavesiť gólový nájazd a aj pridať ďalší gól, a Šimona Nemca na presilovke, ako v 17 rokoch spolu so Slafkovským prekonal Gáboríkov rekord najmladšieho reprezentanta v histórii.


Ako zhodnotil svoj výkon autor už dvoch gólov Slovenska Daniil Fominych:

"Boli to najdôležitejšie góly v mojej kariére. Som rád, že som dal prvé góly za reprezentáciu, dúfam, že ich bude ešte viac. Snažím sa v tréningoch trénovať nájazdy, som rád, že mi to vychádza. Po príchode do národného tímu som bol v prvých stretnutiach trochu nervózny, od zápasu k zápasu sa to zlepšuje."

Potešujúce sú i slová trénera Slovenska Craig Ramsay:

Naši mladí hráči hrali znova extrémne dobre. Je skvelé vidieť, ako dostali šancu, snažia sa ju využiť a dokážu sa aj strelecky presadiť. Veľmi nás to teší.“

Hokejovej repre držíme palce!



Šimon Nemec, žiak II.B našej školy

49 views

Related Posts

See All
bottom of page