top of page

Hokejisti vo Francúzsku

Hokej má na Slovensku silné zázemie. Spojená škola v Nitre podporuje nové hokejové talenty tak, že v rámci Športového gymnázia v Nitre vytvára hokejové triedy.


V dňoch od 29.5.2012 do 4.6.2012 sa 15 našich študentov zúčastnilo Medzinárodného hokejového týždňa vo Francúzsku, na ktorý sme boli pozvaní družobným regiónom Champagne – Aredenne.


Na turnaji sa zúčastnilo 7 mužstiev : z Ruska, z Maďarska, z Čiech, zo Slovenska a 3 francúzske mužstvá. Súčasťou turnaja bol aj GALA zápas. Odohrali sme ho s najlepším remešským hokejovým mužstvom. GALA zápas skončil remízou 2:2.


Ubytovanie sme mali zabezpečené na internáte v Remeši, odkiaľ sme chodievali do Châlons, kde sa nachádzal moderný štadión, dejisko konania hokejového turnaja. Tréner p. Ladislav Brankovič bol spokojný s výsledkom svojich zverencov, ktorí obsadili 2. miesto. Celý turnaj hrali naši športovci bez prehry, až vo finále podľahli mužstvu hokejistu z Čiech. Treba však podotknúť, že naši športovci tvorili najmladšie mužstvo.


Región Champagne – Ardenne pripravil pre hokejistov zaujímavý program. Navštívili sme remešskú katedrálu, ktorá je bývalým korunovačným chrámom francúzskych kráľov. Zúčastnili sme sa prehliadky vínnych pivníc, kde sme vďaka podrobnému výkladu prenikli do tajov výroby pravého francúzskeho šampanského. Voľný deň sme využili na návštevu Paríža, kde sme si prezreli skoro všetky najznámejšie pamiatky.


Trénerovi L. Brankovičovi a jeho zverencom ďakujeme za skvelú reprezentáciu nitrianskeho a zároveň slovenského hokeja.


Michaela Orešková




5 views

Related Posts

See All
bottom of page