top of page

EYOF 2022

V priebehu letných prázdnin sa na Slovensku, v Banskej Bystrici, Zvolene, Slovenskej Ľupči, Detve

konalo výnimočné európske športové mládežnícke podujatie pod názvom EYOF 2022 (European Youth Olympic Festival), ktorého sa zúčastnila aj naša volejbalová reprezentácia dievčat (r. n. 2004 a ml.) a chlapcov (r. n. 2003 a ml.). Najmä reprezentácia dievčat bola zaujímavá z pohľadu účasti našich žiačok v tomto družstve. Hráčky Simona a Kamila Slivková, Deana Valentová, Marína Siládiová, Kristína Kartíková, Zuzana Justhová sú už dlhodobo piliermi družstva trénera Mareka Maličkého. O to cennejšia a chutnejšia bola účasť družstva na tomto veľkolepom mládežníckom športovom podujatí, že aj napriek tomu , že naša účasť bola už istá vzhľadom k tomu, že sme boli organizátormi podujatia a mali sme zaistenú miestenku, tak postup na tento turnaj sme si vybojovali už na ME 2020 v čiernohorskej Podgorici, kde sme sa umiestnili na konečnom peknom 8. mieste.

Nominácia RD U19 na EYOF:

Nahrávačky: Simona Slivková (SŠŠ Volejbal Nitra/Slávia EU BA), Ema Štermenská (ŠŠK Bilíkova BA); Blokárky: Kamila Slivková (SŠŠ Volejbal Nitra/Slávia EU BA), Kristína Kartíková (SŠŠ Volejbal Nitra), Nina Boledovičová (ŠŠK Bilíkova BA); Smečiarky a univerzálky: Deana Valentová (SŠŠ Volejbal Nitra), Marína Siládiová (SŠŠ Volejbal Nitra), Alexandra Fričová (Slávia EU BA), Tamara Hrušecká (ŠŠK Bilíkova BA), Karolína Matalíková (ŠŠK Bilíkova BA), Radka Hašková (Slávia EU BA);

Libero: Zuzana Justhová (SŠŠ Volejbal Nitra/Volley Project UKF)

Real. tím: Marek Maličký (hl. tréner), Nina Babjáková (asist. trénera), Dušan Szabó (kond. tréner), Mária Franková (masérka)


Aj napriek krátkej príprave na toto vrcholné podujatie tejto reprezentácie sa dievčatá plno sústredili na dosiahnutie čo najlepšieho výkonu v jednotlivých zápasoch. Postupne si v skupine zmerali sily so súperkami zo Slovinska, Srbska a Talianska.


Skupina B:

SLOVENSKO 19 – SLOVINSKO 19   1:3 (-23, -21, 25, -22)

Rozhodovali: Paravanova (Bul.) a Mateizer (Rum.), 250 divákov.

SLOVENSKO 19: Valentová 14, K. Slivková 4, Hašková 18, A. Fričová 12, Boledovičová 9, S. Slivková 4,

libero Justhová (Ta. Hrušecká 2, Štermenská 2, Siládiová 2, Matalíková 0). Tréner: Marek Maličký.


Marek Maličký, tréner Slovenska 19: „Prvé dva sety boli z oboch strán nervózne. Hrali sme v kŕči a nevedeli sa trafiť do servisu. Robili sme veľa zbytočných chýb na podaní, ale aj útoku. Tie plynuli zo snahy urobiť blok-aut, čo sme v tréningu trénovali. Smer útoku ale nebol taký, aby sa nám to podarilo. Po dvoch setoch sme sa z toho dostali, zlepšili hru a vychádzalo nám aj podanie. Boli sme efektívnejší v útoku a dramatickú koncovku sme vyhrali. Škoda štvrtého setu, lebo sme v ňom hrali dobre. Na turnaji to bol pre nás prvý zápas a verím, že náš výkon bude gradovať.“


SLOVENSKO 19 – SRBSKO 19 0:3 (-20, -24, -15)

Rozhodovali: Salavatiová (Tal.) a Maciejewski (Poľ.), 250 divákov.

SLOVENSKO 19: A. Fričová 4, K. Slivková 8, Hašková 6, Boledovičová 4, Valentová 5, S. Slivková 1, libero Justhová (Kartíková 0, Ta. Hrušecká 0, Štermenská 0, Siládiová 1). Tréner: Marek Maličký.


Marek Maličký, tréner Slovenska 19: „Proti Srbkám to bol diametrálne odlišný výkon, ako proti Slovinsku. Napriek tomu, že sme prehrali, chcem dievčatá pochváliť za to, aký mali prístup k tomuto zápasu. Hrali odvážne a sebavedomo. Srbky nás na sieti dobre bránili a bolo ťažké sa presadiť. Stále sme sa ale pokúšali hľadať cestu, ako lopty otočiť a bodovať. Servis sme zlepšili na pozitívne čísla. Škoda koncovky druhého setu, ktorú sme mohli vyhrať. Proti favorizovanému Srbsku sme podali výborný výkon.


SLOVENSKO 19 – TALIANSKO 19   0:3 (-17, -25, -21)

Rozhodovali: Demir (Tur.) a Glod (Poľ.), 250 divákov.

SLOVENSKO 19: A. Fričová 5, K. Slivková 5, Hašková 11, Ta. Hrušecká 5, Boledovičová 8, S. Slivková 0,

libero Justhová (Valentová 2, Štermenská 0, Matalíková 4). Tréner: Marek Maličký.


Marek Maličký, tréner Slovenska 19: „V stredu sme hrali proti Taliansku, ktoré skončili na majstrovstvách sveta v minulom roku na druhom mieste. Opäť sme aj napriek prehre odohrali veľmi dobrý zápas. Kvalitným podaním sme neumožnili súperovi veľmi útočiť zo stredu siete. Na servise sme ale urobili tiež veľa chýb. Som spokojný s tým, že sme ustáli tlak na servise súperiek a dostali sme len jedno eso. V útoku sme hrali odvážne a v obrane sme vychytali veľa lôpt. Chcem dievčatá za tento výkon pochváliť. Pomohli nám aj striedajúce hráčky. Teraz si oddýchneme a pripravíme sa na piatok, kde budeme chcieť zabojovať o prvé víťazstvo na turnaji."


Aj napriek poslednej priečke v skupine dievčatá na turnaji neskončili, čakal ich zápas v skupine 5.-8. a na súperky z Rumunska sme sa tešili, keďže sme im chceli odplatiť prehru z kvalifikácie o ME U19 - tak sa na zápas dobre pripravili a namotivovali. To sa ukázalo aj v samotnom zápase, ktorý dievčatá zvládli vynikajúco a čakal ich zápas proti odvekému rivalovi zo Slovinska o 5.-6. miesto.

SLOVENSKO 19 – RUMUNSKO 19    3:0 (19, 17, 14)

Rozhodovali: Ozmen Yldiz (Tur.) a Salvatiová (Tal.), 250 divákov.

SLOVENSKO 19: A. Fričová 11, K. Slivková 0, Hašková 12, Valentová 13, Boledovičová 9, S. Slivková 2, Libero Justhová (Kartíková 1, Štermenská 0, Siládiová 3). Tréner: Marek Maličký.


Marek Maličký, tréner Slovenska 19: „Cieľ zvládnuť štvrtý zápas na turnaji sa nám podarilo naplniť. O to viac sa tešíme,  že to je práve proti Rumunkám, s ktorými sme prehrali viacero kvalifikačných zápasov a aj zápas o postup do TOP 8 na MS v Mexiku. Hrali sme tímovo bojovne a opäť nám veľmi pomohli striedania. Verím, že v sobotu podáme opäť skvelý výkon a pokúsime sa zabojovať o ďalšie víťazstvo so Slovinskom.“


Zápas o konečné 5. miesto:

SLOVENSKO 19 – SLOVINSKO 19   3:0 (20, 15, 16)

Rozhodovali: Demir (Tur.) a Glod (Poľ.), 300 divákov.

SLOVENSKO 19: A. Fričová 14, K. Slivková 9, Hašková 14, Valentová 8, Boledovičová 5, S. Slivková 1, libero Justhová (Kartíková 0, Ta. Hrušecká 0, Štermenská 2, Siládiová 2, Matalíková 0). Tréner: Marek Maličký.


Marek Maličký, tréner Slovenska 19: „Je to fantázia! Splnili sme aj svoj druhý cieľ, ktorým bol zdolať druhé družstvo, s ktorým sme za štyri roky s touto generáciou nevyhrali. S celkovým piatym miestom na EYOF-e sme spokojní. Pre nás to bol posledný zápas s týmto reprezentačným družstvom. Naša forma gradovala a štvrtý i piaty zápas na turnaji sme zvládli bravúrne a precízne.


Pre túto generáciu to bol v tomto zložení posledný reprezentačný zápas v mládežníckych kategóriách, o to viac mal zápas náboj, emóciu a vynikajúci tímový výkon. Aj keď to bol rozlúčkový zápas, viacero dievčat z tejto generácie má už vyhliadky v seniorskej reprezentácii, čo nás samozrejme veľmi teší.

Dievčatám a tímu ďakujeme za reprezentáciu Slovenska, ako aj dobrého mena našej školy.

76 views

Related Posts

See All
bottom of page