top of page

Exkurzia v divadle v BA

Dňa 28. 11. 2022 sa triedy III. B a III. C Hotelovej akadémie zúčastnili divadelného predstavenia v produkcii Divadla Nová scéna v spolupráci s Katedrou dizajnu STU s názvom Elektrický anjel. Predstavenie spadalo pod cyklus hier s názvom Divadlo proti násiliu.


Témy, ktoré tento cyklus spracováva sa priamo dotýkajú mladej generácie a ich problémov, či už na školách, alebo v súkromnom živote. Dej pojednával o trojici tínedžerov. Geo, Alex a Ada. Sú hluční, dotieraví, krutí a zle vychovaní. Bez rešpektu k akýmkoľvek hodnotám a autoritám. Sú skôr bezradní. Vo víre chaosu. Doslova intoxikovaní bezútešným rodinným prostredím a televíznymi stupiditami. Počas predstavenia to zistíte podľa hudby, ktorú počúvajú, podľa jazyka, akým hovoria; podľa skutkov, ktoré konajú.

Ale ruku na srdce... Nedostatok skutočných hodnôt charakterizuje nielen mladých ľudí, ale celú našu spoločnosť... Každopádne, hlavným cieľom inscenácie bolo vyvolať u žiakov potrebu komunikácie o svojich problémoch s blízkymi priateľmi, prípadne rodinou či odborníkmi, ako predikciu pred ďalšími možnými negatívnymi javmi súvisiacimi s ich vekom.


Po predstavení nasledovala diskusia s režisérom Svetozárom Sprušanským, ako aj vedúcim pracovníkom Centra proti závislostiam. Exkurzia ďalej pokračovala krátkou vychádzkou po hlavnom meste a možnosťou nákupu a občerstvenia sa na miestnych vianočných trhoch.


Kolektív žiakov III. B a III. C HA



92 views

Related Posts

See All
bottom of page