Dňa 25. 11. 2024 sa žiačky našej školy Alexandra Miškovičová z II.C HA a Michaela Majerčíková z III. A HA zúčastnili semifinále gastronomickej súťaže SKILLS SLOVAKIA Gastro Junior CUP v odbore kuchár. Súťaže v Žiline sa zúčastnilo 17 tímov z HA a odborných škôl z celého Slovenska.
Cieľom súťaže bolo pripraviť 3 porcie cenovo prístupného, moderného, bezmäsitého hlavného jedla s využitím povinnej suroviny, ktorou bola tekvica a takto spropagovať slovenskú kuchyňu.
Dievčatá pripravovali: Zemiakové pirohy plnené pečenou maslovou tekvicou, s tekvicovým čatní a bryndzovou penou a tekvicovými oškvarkami.
"Vzhľadom na to, že sme sa tejto súťaže zúčastnili po prvý krát a mali sme veľmi krátky čas na zostavenie jedla, umiestnili sme sa v bronzovom pásme. Dievčatá podali pekný výkon, za čo im aj touto cestou ďakujem. Verím, že svoje zručnosti budú naďalej rozvíjať a uvidíme ich aj v ďalších súťažiach. Saška a Miška, ďakujem."
p. prof. Horková
Comments