top of page

Ako sa Slančíkovská spoločenská hala na chvíľu zmenila na Dolby Theatre

Po dvoch rokoch bez veľkých slávnostných spoločenských podujatí, kedy naša spoločenská hala slúžila predovšetkým na boj s pandémiou – hostila krajské vakcinačné centrum – sa konečne opäť mohla vrátiť do „starej formy“. V príznačný dátum – piatok, 13. mája 2022 sa vyobliekala do lesku a nádhery, aby dala ADIEU našim maturantom. A bola to rozlúčka naozaj vo veľkolepom štýle – hviezdy, kamery, filmové pásy, červený koberec ... áno, v našej hale sa odovzdávali OSCARY! Krátku reportáž o podujatí si môžete pozrieť tu (TV Nitrička)

V štyroch základných a jednej špeciálnej kategórii boli ocenení najlepší potravinári (SPŠP), hoteláci (HA), športovci (SŠŠ) a élèves (G) a v špeciálnej kategórii aj triedni učitelia jednotlivých tried.

So svojimi triedami sa rozlúčili a v kategórii najlepší triedny učiteľ zvíťazili:

V.A HA – Ing. Jandová, V.B HA – Mgr. Salayová, V.C HA – Mgr. Szombathová

IV.A SPŠP – Mgr. Moravcová

IV.A SŠŠ – Mgr. Ševelová, IV.B SŠŠ – Mgr. Pisárová, IV.C SŠŠ – Mgr. Kunová

Oktáva B Gymnázium s rozšíreným vyučovaním FRJ – Mgr. Bruník

Ocenení žiaci získali pochvalu od riaditeľa školy a knižné odmeny.


Slávnosť mala naozaj všetky atribúty výnimočného podujatia – róby, účesy, obleky, defilé, flitre a ligôtky, elegantných moderátorov, takmer profesionálny vizuálny aj hudobný podmaz a výborný program – tanečné aj hudobné vystúpenia našich maturantov aj mladších spolužiakov – prítomní si mohli vychutnať krásu pohybu v tanečnej choreografii študentov oktávy B G a IV.C SŠŠ, hudobné a spevácke umenie školskej kapely a dojímavú francúzsku baladu Si t’étais là, ktorú nádherne odspievala len 15 ročná Clara Lužáková z kvarty B G.

Celé podujatie vyvrcholilo spoločným slávnostným obedom, ktorý podával pán riaditeľ Ing. Libor Kabát, PhD. Obed pripravila školská jedáleň a o obsluhu a všetky prípravné a pomocné práce s tým súvisiace sa postarali odborné vyučujúce na hotelovej akadémii Mgr. Katka Griesbachová a Bc. Marta Pilková spolu so žiakmi IV.A HA a III.A HA. Všetci napriek dvojročnému dištančnému štúdiu zvládli svoje povinnosti na výbornú.

Slávnostná rozlúčka v duchu udeľovania Oscarov sa zrodila a uskutočnila vďaka „partičke“ nadšencov na čele s p. zástupkyňou Miou Tomaschekovou a triednou V.C HA Zuzanou Szombathovou, ktoré dali znovu dokopy osvedčený „dream team“ v zložení Melinda Baruszová, Štefan Bruník, Anton Čapistrák a Ľubica Bubáková.

1,122 views

Related Posts

See All

Comments


bottom of page