Svetový deň výživy je sviatok, ktorým sa na celom svete pripomína založenie Organizácie Spojených národov pre výživu a poľnohospodárstvo (FAO). Aj študenti SPŠP si rozličnými aktivitami, prednáškami, diskusiami na hodinách viacerých odborných predmetov pripomenuli dôležitosť správnej a vyváženej stravy pre zdravie ľudí.
Žiaci z dostupných potravín a nápojov zostavovali aktuálnu potravinovú pyramídu, pričom určovali ich odporúčané denné porcie. Taktiež prezentovali význam Svetového dňa výživy a vytvárali návrhy odporúčaní na vhodné stravovanie pre posilnenie imunity. Niektorí študenti sa zamerali na postavenie vybraných potravín v strave ľudí. Porovnávali výživovú hodnotu rozličných druhov cestovín, rozoberali benefity škrupinového ovocia či jedlých húb pre telo. Súčasťou viacerých aktivít boli i praktické ukážky potravín doplnené o senzorické hodnotenie.
Ing. Zdenka Hamadová
Comments